Teste Scolare

Regulament participare Concursul Internațional Discovery

Regulament Concursul Internațional Discovery cu defășurare online

concursul scolar discovery international

Cine poate participa?
Concursul se adresează tuturor copiilor din clasele pregătitoare, clasele primare și gimnaziu, dar și preșcolarilor (în mod opțional și cu acordul părinților).

Cum se face înscrierea la concurs?

Pasul 1: un cadru didactic, un părinte sau un tutore își înregistrează un cont de coordonator gratuit pe platformă, după care va putea înscrie un număr nelimitat de copii în sistemul de antrenamente gratuite. Coordonatorul vede în contul său lista copiilor înscriși și poate monitoriza în orice moment activitatea fiecăruia dintre ei. Copiii se pot antrena de mai multe ori înaintea concursului, răspunzând la oricâte întrebări doresc din cele disponibile pentru clasa/nivelul lor de studiu.
*Este foarte important ca datele elevilor să fie reale, corecte, complete și scrise fără diacritice, pentru că exact așa vor apărea și pe diplomele generate ulterior.

Pasul 2: în perioada dedicată înscrierilor la etapele de concurs coordonatorul îi va putea selecta, dintre copiii înscriși în structura proprie, pe cei care doresc să participe la etapa de concurs.

Pasul 3: în termen de 24 de ore de la confirmarea plății un administrator al platformei de concurs va activa concursul pentru elevii înscriși.

Săptămâna Generației Digitale Discovery

16-22 noiembrie 2020
Concursul internațional interdisciplinar Discovery – Descoperă lumea!
Ediția XXII
Data-limită pentru înscriere este 15 noiembrie!

Perioada de prelungiri: 16 - 21 noiembrie

Foarte important: efectuați înscrierea acelorași copii o singură dată! Reveniți numai dacă doriți să adăugați alți copii sau dacă în decurs de 24 de ore nu primiți pe e-mail confirmarea înscrierii, ori nu regăsiți în contul dumneavoastră, în același interval de timp, stegulețul verde din dreptul copiilor înscriși. 
Accesul la concurs este validat de către colegii noștri. Vă rugăm, așadar, să așteptați până când un membru al echipei noastre vă permite accesul. 
 

Desfășurarea concursului:
În zilele dedicate concursului, participanții se vor loga în contul de concurs, sub supravegherea coordonatorului de concurs sau a unui părinte.

ATENȚIE!
• TESTELE POT FI SUSȚINUTE NUMAI DIN CONTURILE ELEVILOR.
• ESTE IMPORTANT CA TOATE ANTRENAMENTELE SĂ FIE PARCURSE ÎNAINTE DE CONCURS PENTRU PREGĂTIRE, DAR ȘI PENTRU FAMILIARIZAREA CU PLATFORMA.
• ÎNTREBĂRILE DIN CADRUL CONCURSULUI SUNT LA PRIMA VEDERE ȘI NU SE REGĂSESC FORMULATE IDENTIC ÎN ANTRENAMENTELE DISPONIBILE PE PLATFORMĂ.

Coordonatorului/părintelui îi revine sarcina de a se asigura în prealabil că PC-urile, laptopurile sau tabletele de pe care se vor susține testările funcționează la parametrii optimi, pentru a nu influența rezolvarea contratimp a testării.
De asemenea, coordonatorul/părintele va asigura condițiile desfășurării corecte a concursului, pentru ca rezultatele generate să fie obiective și să reflecte nivelul real al fiecărui copil.
Este indicat ca testul de concurs să se desfășoare sub supravegherea unui adult. În cazul preșcolarilor și copiilor din clasa pregătitoare acest lucru este esențial pentru a le citi copiilor enunțul întrebărilor.
În cazul în care numărul calculatoarelor ce funcționează la capacitate deplină este mai mic decât numărul copiilor participanți, aceștia vor fi organizați în grupe pentru a susține testarea pe rând (valabil doar în cazul loturilor de copii).
Nu uitați că suntem o echipă deschisă, prietenoasă și proactivă. Nu ezitați să ne contactați. Vă stăm cu drag la dispoziție pentru a vă oferi tot suportul în buna utilizare a platformei www.discovery.evaluareinteractiva.ro și în buna desfășurare a concursului.

Indicaţii utile pentru participanți:
• Testul se desfăşoară contratimp (stabilit în prealabil pe baza antrenamentelor efectuate per ansamblu).
• Odată cu începerea unui test se va activa un cronometru ce va afişa timpul rămas. Este extrem de important să vă încadraţi în timpul dat.
• Citiţi cu atenţie întrebările şi nu vă grăbiţi. Odată ce aţi răspuns la o întrebare, nu vă mai puteţi întoarce la ea pentru a vă modifica răspunsul.
Testul se încheie fie la exprimarea timpului, fie înainte, în cazul în care ați parcurs toate întrebările din cadrul lui.

Prețul pachetului de evaluare online este 11 lei/participant și conține testul de evaluare, un premiu de participare educativ  în format digital, diplome, medalii si trofee virtuale nominale în cazul câștigătorilor.

Participarea la antrenamente este gratuită.

Nu vă grăbiţi să susţineti testul! Acesta este activ pe toată perioada menționată mai sus (16-22 noiembrie) şi va putea fi susţinut O SINGURĂ DATĂ.
În cazul excepțional în care, din motive tehnice, concursul nu poate fi desfășurat în condiții optime (exemplu: probleme tehnice cu dispozitivul electronic pe care se susține concursul, conexiune slabă la internet, pană de curent etc.), coordonatorul/părintele este rugat să ne contacteze imediat pentru a-i acorda suportul tehnic necesar în vederea remedierii situației.

Structura testelor de concurs:
Testele conțin 15 întrebări de tip grilă, la prima vedere. Timpul  de lucru este de 30 de minute. Fiecare răspuns corect valorează 10 puncte.

10 întrebări sunt de nivel mediu, iar 5 cu grad de dificultate mai ridicat, (uneori depășind programa școlară și intrând în sfera de cultură generală extrașcolară specifică vârstei) ordinea afișării lor fiind aleatorie.
 

Rezultatele concursului și premierea:
La finalul concursului, elevul/preșcolarul va putea vizualiza în contul său punctajul obținut, întrebările la care a răspuns corect/greșit și va putea descărca diploma obținută (vezi secțiunea „Diplomele mele”).
De asemenea, câștigătorii vor primi diplome de participare în format digital, medalii virtuale și chiar trofee virtuale. Acestea au și buton de SHARE, astfel încât pot fi distribuite și vizualizate de toți prietenii de pe rețelele de socializare.

Toate documentele, medaliile, trofeele si rezultatele sunt vizualizate si descărcate corect DOAR din spatiul virtual al concursului dedicat: www.discovery.evaluareinteractiva.ro. Ele, desi sunt vizibile si in celelalte spatii virtuale ale platformei (Evaluareintercativa.ro si supersmarty.evaluareinteractiva.ro), nu sunt generate conform algoritmului de generare corespunzator concursului Discovery)

Notarea și clasamentul elevilor:

150 puncte – Performer – medalie  virtuală de aur , trofeu virtual și diplomă de performer;
100- 140 de puncte – Locul I – medalie virtuală de aur și diplomă de merit;
90 de puncte – Locul II – medalie virtuală de argint și diplomă de merit
80 de puncte – Locul III – medalie virtuală de bronz și diplomă de merit.

*Toate diplomele, medaliile și trofeele sunt nominale și pot fi distribuite pe Facebook.

 

Contact rapid

Informaţii despre Concursul Internațional Discovery

Adresa poștala

Complex Plaza Residence, Bl C1, Sc1, Ap 122, Sector 6, București